Cookies og Collaborative filtering

Cookies

Når man er på internett og går inn på forskjellige sider får man ofte beskjed om at nettstedet bruker «cookies», dette er kort forklart informasjonskapsler. Da lagres aktiviteten din på disse nettsidene seg. Nettsidene registrerer da hva du er inne og ser på og hvor ofte du ser på det.

Disse informasjonskapslene inneholder masse informasjon om hva brukeren gjør på internett.


https://solidlines.no/wp-content/uploads/2018/05/439942.jpg

https://www.online.no/forbruker/hva-er-cookies.jsp

Collaborative filtering

Dette kan også bli kalt collaborative filtering. Collaborative filtering er en metode man har for å lage personifiserte anbefalinger. Her bruker man altså informasjon man har fått tak i fra kjøpere som er lik seg selv, til å anbefale noe de kanskje vil like.

Et veldig godt eksempel på dette, er Netflix. Når du har sett ferdig en film eller serie på denne nettsiden, vil den komme opp men nye forslag med en gang. «Andre som så på denne filmen så også på denne.» Her bruker altså da Netflix informasjon om andre forbrukere for å hjelpe deg videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *